Wollaa's

Wat is een Wollaa?

Een heerlijk met wol gevuld nestje, boxkleed of snoezelzak multi en moni en andere Wollaa's voor de allerkleinsten.
Lekker warm en koesterend én bevordert het afweersysteem tegen allergie, astma en bronchitis.

Wollaa’s bestaan uit katoen en wol. De wol is van schapen uit onze directe omgeving, die gezond en diervriendelijk opgroeien. Door te werken met lokale producten, vrij van gifstoffen, zorgen we niet alleen goed voor jouw baby, maar ook voor een aarde met toekomst.

  • De met de hand geschoren wol wordt uitsluitend met soda behandeld zonder gebruik van chemicaliën. De producten zijn duurzaam en wasbaar in de wasmachine op een wolwasprogramma.
  • Het Wollaa wafelkatoen en garen hebben het Oeko-tex standaard 100 keurmerklabel. Dit label staat garant dat het katoen en garen geen schadelijke stoffen (zoals arsenicum, benzeen, cadmium, lood) bevatten voor de gezondheid van je baby. De eisen voor babytextiel zijn terecht het strengst. Daarnaast is de badstof en het gladde katoen tevens biologisch en GOTS-gecertificeerd.

Alle Wollaa's zijn verkrijgbaar in badstof, wafelkatoen en/of gladde katoen en in de kleuren ecru, taupe en grijs. Het babynestje, boxkleed, snoezelzak multi en moni en andere Wollaa's zijn in drie kleuren en veelal in meerdere varianten per kleur verkrijgbaar.
 

Wasvoorschriften

Wollaa"s kunnen in de wasmachine gewassen worden op een wolwasprogramma-30 graden. Houd hierbij rekening met de kleur en gebruik een wolwasmiddel. Een wolwasmiddel zorgt voor extra schuim, waardoor er minder wrijving ontstaat, wat vilten veroorzaakt. Ook bevat een goed wolwasmiddel geen enzymen die de vezels van de wol kunnen aantasten. Zorg ervoor dat het toerental van de centrifuge op maximaal 800 toeren staat.
Belangrijk is het artikel aan de lucht te laten drogen en tijdens het drogen regelmatig te draaien. Dus geen droger gebruiken! Goed voor het materiaal en het milieu.
 

Babynestje

Het is heerlijk warm, zacht en koesterend voor je baby om in het Wollaa babynestje te liggen. Door de wol houdt de Wollaa je baby niet alleen warm bij een koude omgeving, maar ook koel bij een warme omgeving. Vanwege de eigenschappen van de wol is de kans op broeien veel minder dan bij nestjes met een synthetische vulling.
Ondertussen krijgt je baby ook de werking van wol mee, die de kans op allergiën, astma en bronchitis vermindert.

Het babynestje kan op allerlei plekken worden gebruikt. Denk aan de box, de bank, de kinderwagen. Het is ook makkelijk mee te nemen op bezoek. Door de band minder of meer aan te trekken wordt het nestje kleiner of groter. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kun je je baby met of zonder dekentje in het Wollaa nestje leggen. Het babynestje is verkrijgbaar in biologische badstof-en gladde katoen GOTS gecertificeerd of in combinatie met wafelkatoen-Oeko tex in de kleuren ecru, taupe en grijs.
 

Multi speelkleed

Het multi speelkleed van biologische badstof- en gladde katoen GOTS gecertificeerd of in combinatie met Oeko-tex wafelkatoen is gevuld met wol. Hierdoor ligt jouw baby binnen lekker zacht en koesterend. Naast speelkleed is deze Wollaa door de 4 drukkers ook goed te gebruiken als verschoonkussen en als beschut plekje waar je kindje even kan rusten in de box. Door het formaat is het multi speelkleed makkelijk mee te nemen op bezoek of op vakantie. Deze Wollaa is verkrijgbaar in de kleuren ecru, taupe en grijs.

Wollaa knuffel

Deze Wollaa knuffel is door de biologische badstof, GOTS gecertificeerd en de vulling van wol heerlijk zacht en geeft tevens een gezonde werking aan de luchtwegen. Aan de pootjes kan deze Wollaa door de allerkleinste makkelijk vastgepakt worden. Een vriendje om mee te slapen en te spelen.

Snoezelzak multi

De Wollaa snoezelzak multi van biologische badstof- en gladde katoen GOTS gecertificeerd of in combinatie met Oeko-tex wafelkatoen heeft een met wol gevulde rug. Hierdoor ligt jouw baby binnen lekker warm en koesterend. Is goed te gebruiken in het babynestje, op het boxkleed. Deze snoezelzak is door de 5 gordel-openingen en het losse wollendek ook buiten prettig bruikbaar in de maxi-cosy, kinderwagen of wandelwagen. Deze Wollaa is verkrijgbaar in badstof met wafelkatoen of de gladde katoen en in de kleuren ecru, taupe en grijs.

Snoezelzak moni

De Wollaa snoezelzak moni van biologisch badstof- en gladde katoen GOTS gecertificeerd of in combinatie met de wafelkatoen-Oeko-tex heeft ook een met wol gevulde rug. Hierdoor ligt jouw baby binnen lekker warm en koesterend. Ideaal te gebruiken in het babynestje, co-sleeper/wieg, babyhangmat, op het boxkleed en ook in de wandelwagen. Deze Wollaa is verkrijgbaar in de kleuren ecru, taupe en grijs.