Wollaa visie

Wollaa’s stimuleren op een natuurlijke wijze de gezondheid van de baby. Dat vormt voor ons een belangrijke drijfveer. Daarnaast proberen wij net als zovelen in ons dagelijks leven onze footprint zo klein mogelijk te houden voor de leefbaarheid van de aarde voor nu en in de toekomst.
Dit principe hanteren we ook voor Wollaa. Zo is Wollaa in 2018 door Ingrid Ellinger en Ans Gademan 'in de wereld gezet' en vanaf april 2019 door Ans Gademan voortgezet.

Vanuit de beroepsachtergrond en de belangstelling voor het jonge kind, gezondheid, natuur, duurzaamheid en textiele werkvormen is Wollaa tot stand gekomen. Met passie en liefde worden de Wollaa's verantwoord, ambachtelijk, basic en aantrekkelijk vervaardigd, waarbij vanzelfsprekend de veiligheidsaspecten van je baby voorop staan.

Footprint

De Wollaa's zijn gevuld met wol van schapen uit Nederland gehouden, die gezond en diervriendelijk opgroeien. De met de hand geschoren wol wordt met uitsluitend natuurlijke producten behandeld zonder gebruik van chemicaliën.

In het vervaardigen van onze Wollaa's gebruiken we alleen katoen en garen met het Oeko-tex standaard 100 keurmerklabel. Dit label staat garant dat het katoen en het garen geen schadelijke stoffen (zoals arsenicum, benzeen, cadmium, lood) bevatten voor de gezondheid van jouw baby. De eisen voor babytextiel zijn terecht het strengst. Daarnaast heeft de badstof tevens het http://global-standaard.org-certificaat. Ons productieproces is gebaseerd op duurzaamheid door te werken met zoveel mogelijk ‘lokale’ grondstoffen, natuurlijk afbreekbare producten en gebruik van natuurlijke hulpbronnen

De materialen die Wollaa gebruikt zijn
  • zonder giftige verfstoffen en bewerkingen vervaardigd
  • zoveel mogelijk lokaal geproduceerd, dus zo min mogelijk vervoer
  • van wol van Nederlandse schapen die goed behandeld worden