Babynestje

Het is heerlijk voor je baby om in een babynestjes te liggen. In het Wollaa babynestje liggen ze ook nog eens tussen warme èn ventilerende wol. Je kunt het nestje gebruiken om je baby veilig naast je op de bank of in de box te leggen. Maar ook in de kinderwagen kan het Wollaa babynestje je baby in de winter goed warm houden.

Baby Marie (foto) had in het babynestje vanaf haar 2e levensdag geen kruik meer nodig, omdat zij door de wol haar eigen lichaamswarmte goed kon vasthouden! Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je je baby met of zonder dekentje in het Wollaa nestje leggen. Door de wol houdt het nestje je baby niet alleen warm. Wol issoleert  niet, dus ook de kans op oververhitting is bij een Wollaa nestje veel minder dan bij nestjes met een synthetische vulling. Desondanks raden wij je aan jouw baby regelmatig te temperaturen om onderkoeling of oververhitting te voorkomen. De kraamzorg kan je hierbij adviseren.

Het babynestje is verkrijgbaar in badstof en/of wafelkatoen en in de kleuren ecru, taupe en grijs. De stoffen zijn voor verwerking op 50 graden gewassen Het babynestje is omkeerbaar. Door het band strakker of losser aan te trekken kan het nestje kleiner of groter gemaakt worden.


Veiligheidsvoorschriften
Het babynestje kan op allerlei plekken worden gebruikt. Denk aan de box, de bank, de kinderwagen. Het is ook makkelijk mee te nemen op bezoek. VeiligheidNL raadt het gebruik van een babynestje af in het ouderlijk bed, de wieg of het ledikant. De zachte opstaande randen vormen een risico, zodra de baby gaat omrollen. Dan bestaat de kans dat het kindje met het gezicht tegen dit kussenachtige materiaal aankomt, waardoor de ademhaling belemmerd kan worden. Gebruik daarom het babynestje onder toezicht

Voor meer informatie: veiligheid.nl/kinderveiligheid/slapen/welkbedje/babdynestje


Wasvoorschriften
Deze Wollaa kan in de wasmachine gewassen worden op een wolwasprogramma. Gebruik hierbij een wolwasmiddel en zorg dat het toerental van de centrifuge op 800 staat.
Het is belangrijk de Wollaa aan de lucht te laten drogen en tijdens het drogen regelmatig te draaien. Dus niet in de droger!

 

Basisinformatie:

Maten:
buitenmaat: 85cm X 50cm
binnenmaat: 70cm X 33cm
Materiaal:
buitenzijde: dubbel geluste badstof en/of wafeldoek 100% katoen.
binnenzijde: hoes 100% katoen + vulling 100% wol
Kleur: ecru, grijs of taupe

Varianten:
badstof/badstof
wafeldoek/wafeldoek
badstof/wafeldoek

Prijs: €135,00

Nestje Ecru