Waarom wol je baby zo goed doet?
- Vermindert de kans op allegieën, astma en bronchitis
- Temperatuurregulerend, warm en ventilerend
- Hygiënisch door wasbaarheid
- Duurzaam en natuurlijk afbreekbaar
Verminderde kans op allergieën, astma en bronchitis
Het is veelal een eerste impuls van ouders om de omgeving van hun baby zo schoon mogelijk te houden om ziektes te voorkomen. Begrijpelijk natuurlijk. Echter wijst onderzoek uit, dat als kinderen direct na hun geboorte in aanraking komen met een dierenvacht de kans op astma en bronchitis sterk vermindert. Dit heeft te maken met de aanwezigheid van ‘gezonde’ bacteriën (microben) in de haren van de vacht, ook wel boerderijstof genoemd. Deze bacteriën zorgen ervoor, door de aanmaak van eiwitten, dat het slijmvlies aan de binnenkant van de luchtwegen minder snel reageert op allergenen, zoals huisstofmijt en fijnstof.
Omdat wij graag de schapen laten leven, werken wij met de geschoren wol van het schaap als vulling van de Wollaa’s. Uit het DNA onderzoek van onze Wollaa’s komt naar voren, dat deze ook deze microben bevatten. De prettige bijkomstigheid van de wollenvulling is, dat deze naast het gezondheidsaspect, ook zacht, warm en koesterend is voor jouw baby
Ventilerend, ademend en temperatuur regulerend
Wol kan vocht opnemen zonder dat het klam wordt en het staat vocht weer geleidelijk af, waardoor het niet vochtig of koud aanvoelt. De wol ademt. Het gebruik van wol zorgt er ook voor dat het lichaam de eigen temperatuur beter behoudt. Hierdoor houdt wol je warm in de winter en koel in de zomer. Deze eigenschap van wol draagt daarom bij aan een betere slaaprust van je baby. Dit wordt door onderzoek onderbouwd en door ervaringen van Wollaa klanten bevestigd. Wol wordt al eeuwen gewaardeerd als één van de meest effectieve beschermingen tegen warmte en koude. Wetenschappers hebben tot op heden geen vezel kunnen namaken met vergelijkbare eigenschappen als die van schapenwol.
Hygiënisch door wasbaarheid
Te schoon hoeft dus niet, maar als je baby gespuugd heeft of anderszins, dan kun je de Wollaa gewoon in de wasmachine wassen op het wolwasprogramma met een wolwasmiddel.
Duurzaam en natuurlijk afbreekbaar
Hergebruik is de meest duurzame oplossing. Als je baby te groot is voor je Wollaa kun je de Wollaa op verschillende manieren hergebruiken.
- Doorgeven: was het en geef het door aan iemand in je omgeving die het goed kan gebruiken.
- Bewaren: hoop je op nog een baby en wil je de Wollaa bewaren: leg het dan weg met wat lavendelolie of gedroogde lavendel, zodat de motten geen kans krijgen. Was het voor gebruik om de werking van de wol weer te bevorderen.
- Doorverkopen: Wollaa is voorstander van hergebruik. Op onze site vind je binnenkort een marktplaats voor tweedehands Wollaa’s.
- Ashes to ashes: van de versleten Wollaa kun je de wol gebruiken in de (moes)tuin. Bijvoorbeeld als mulch of als compost. Zelfs het katoen kun je in de tuin hergebruiken.
- Het Wollaa garen is van petflessen gemaakt. Dit gerecycled polyester van Guttermann heeft eveneens het Oeko-Tex standaard 100 keurmerklabel.